Karlsvognen lej let skurvogne logo
Karlsvognen lej let skurvogne logo

Bo godt

Kære bruger af Karlsvognen.

Vi ønsker dig den bedst mulige oplevelse med leje af letvognen. Herunder finder du oplysninger som vi håber, kan være en hjælp, hvis noget skulle drille.

Strøm fejl

Der kan være gået en sikring i dit hus, hvor kablet er tilsluttet. Skift alle 3 sikringer i gruppen, og se om det hjælper. Ved 230V tilslutning kan du selv bytte rundt på adapter 1 og 2. Automat sikring bliver resat ved at vippe den ned og op.

 

WC/Kværn

Er der problemer med wc/kværn?

1. Tjek først at der ikke er ’klem’ eller ’knæk’ på kloakslangen, disse rettes ud.

2. Tjek at der er strøm på stikkontakten til kværn, evt. med en hårtørrer.

Hvis dette ikke afhjælper problemet så find ud af, hvilken type kværn der sidder i vognen. Se billeder herunder. Ved Setsan kværn fortsæt til punkt 3. Ved Grundfos kværn fortsæt til punkt 4.

Setsan kværn

Grundfos kværn

3. Dette punkt gælder kun for Setsan kværn. Hvis der er strøm på, kan man tømme kværnen ved at tage elstikket ud, vente 5 sekunder og sætte det i igen. Dette skal normalt gøres 4-5 gange. Kværnen vil pumpe lidt ud hver gang. Når der er normal vandstand, tages stikket ud i mindst 15 minutter og kværnen er resat til normal vandstand i kværnen.

4. Har punkt 1-3 ikke hjulpet, kan det være nødvendigt at rense kværnen. Som kunde er man velkommen til selv at gøre det. Du kan finde en udførlig instruktionsvideoer i højre side. OBS! Ved bestilling af service kan der være en omkostning, hvis der findes for meget wc-papir eller andet som ikke skal være i kværnen.

Tip! Det er en god idé at skylle en spand varmt vand igennem wc’et én gang om ugen sammen med lidt fedtopløseligt rengøringsmiddel, for at løsne fedt på kværnens føler. Hvis vandet løber fra cisternen i wc’et, kan man slå hårdt på væggen bag wc’et, eller løfte låget bag wc’et af og trykke lukkeventilen i midten af cisterne ned.

 

Vandvarmer fejl

Hvis du bruger 230V, så byt evt. rundt på adapter 1 og 2, eller reset varmtvandsbeholderen. Overkogssikringen slår fra, hvis vandet har været afbrudt til vognen. Se brugsanvisning på front af vandvarmer. Reset knap er kun 1×1 mm og svær at ramme. Brug et lille bor eller en umbraco-nøgle med flad ende til at ramme reset knappen.

 

Varme

Varme skal altid være tændt og stå på 18-20 gr. Hvis temperaturen kommer under 16 gr. Vil der dannes kondens og fugt, som fører til mugdannelse på vægge og fuger.

 

Gulvet

Det føles måske at vognen gynger lidt. Det er helt normalt. Gulvet er en stor flade som hænger sammen. Hvis man går i den ene ende, kan det mærkes i den anden ende. Gulvet er bygget i en Sandwich konstruktion og ca. 60 mm tyk, det kan derfor give sig lidt når man går rundt på det. Hvis et støtteben er sunket ned i jorden, og er løs, kan det skrues op med den støttebensnøgle, som ligger i teknikrummet. Du kan også bruge en almindelig svensknøgle.

 

Udluftning

I sommerhalvåret kan man nøjes med at lufte ud 10-30 min. hver dag og lade wc udsugning eller emhætte køre mens, man ikke er hjemme. I vinterhalvåret luftes ud i 30 min. hver dag. Hvis der er fugt på karme eller vinduer tørres det af, ellers kan man sætte en affugter til at køre. Filter på affugter renses jævnligt. Møbler, senge eller tøj må ikke stilles tæt op af ydervægge. Det vil danne kondens, og efter noget tid vil der komme mug. Det er nødvendigt at holde vognen ren jævnligt, ved at støvsuge/feje og vaske gulvet og hjørner så der ikke dannes mug.

 

Opvaskemaskine*

Rens jævnligt filter i bunden. Hvis den ikke pumper ud, kan der sidde noget i den lille pumpe under filteret. Påfyld salt og afspænding jævnligt, og tør kanterne af på maskinen.

 

Vaskemaskine*

Tøm jævnligt filteret i bunden. Brug afkalkertabs jævnligt.

 

Tørretumbler*

Tøm filter jævnligt. Husk også at tømme vandbeholderen, hvis det er en kondenstumbler.

* Er ikke installeret i alle vogntyper.

 

Rengøring

Slutrengøring af beboelsesvogne og køkkenvogne foretages af Karlsvognen. Alle øvrige vogne kan man vælge selv at rengøre inden returnering til Karlsvognen. Hvis du vælger selv at rengøre vognen efter brug, vil vi bede dig være opmærksom på følgende: Ved rengøring bruges multifiber klude. De fleste former for rengøringsvæsker kan bruges. Alle vægge og loftflader tørres af. Kanter og hjørner, alle skabe og hylder, alle hårde hvidevarer tørres af udvendig og indvendig. Brug glas-rens til slut for at undgå striber på overfladerne. Brusekabinen, håndvasken, armatur og vægge i baderum skal afkalkes. Støvsug og vask gulve – husk hjørner og kanter. Karlsvognen vasker vognen udvendig.

Alle vogne er røg- og dyrefri.

Pris ved rygning kr. 2.500 – 28.000 + moms (dyrest ved omlakering)

Pris ved dyr kr. 500 – 6.000 + moms (dyrest ved nye madrasser, eller nyt gulv.)

 

Service

Vi hjælper gerne med at løse de opgaver som måtte komme. Hvis du kan vente til normal arbejdstid, som er mandag til fredag 7-16, er vi meget taknemlige. Når du ringer til os, vil vi først lave en kort gennemgang, for at se om problemet kan løses over telefonen. Herefter prøver vi at afklare, om det er Karlsvognen eller jer som kunder, der skal betale inden vi kører ud. Dette er ikke altid muligt.

 

Afmelding

Du kan opsige vognen med kun 3 dages varsel. Sørg for at der er strøm på vognen indtil den bliver afhentet. Det er især vigtigt i vinterhalvåret, da frostskader er dyre og besværlige.

 

Har du øvrige spørgsmål, eller er der noget som ikke virker, er du altid velkommen til at ringe til vores servicetelefon 56141962 tryk 2

 

God fornøjelse med vognen 😊

Opsætningsvejledning


Video – Rens af Grundfos toiletkværn


Lejebetingelser


Efter kun 30 dage:

Betaler du for det antal dage vognen har været lejet! F.eks. ved 96 dage, betaler du for 96 dage - ikke 4 måneder.

Når du har fået udleveret vognen, har du den til du ikke skal bruge den mere. Max. 3 dages opsigelse.

Video – Rens af Setsan toiletkværn


Video – Rens af følere i Setsan